Alapítvány

Céljaink

Alapítvány

Az alapítvány létrehozása még Bence álma volt, a "Soha ne add fel" elnevezés is tőle származik. Sajnos, Bence már nem tehette meg, ezért családja hívta életre a Soha ne add fel LÁZÁR BENCE Emlékalapítványt. Érintettként sajnos betekintést nyerhettünk a betegek és a kórház mindennapjaiba. Bence betegségének két és fél évéből majdnem a felét kórházban töltötte. Mikor végre otthon lehetett akkor is gyakran naponta kellett kontrollra vagy kezelésekre járnia Budapestre. Ez a helyzet súlyos anyagi megterhelést jelent a betegek és családjaik számára, egyrészt a hosszan elhúzódó munkaképtelenség, másrészt a kórház és az otthon közötti, sokszor napi ingázás miatt. A vérképző betegségekben szenvedő betegek számára a fertőzések elkerülése miatt különösen fontos a higiénikus környezet, így például tömegközlekedéssel sem utazhatnak.

Sok beteg számára az egyetlen megoldás a csontvelőtranszplantáció, amelyre egy steril kórházi boxban kerül sor, és a hazabocsájtás alapfeltétele, hogy a beteg otthonában szintén steril környezet kerüljön kialakításra. A betegeket ilyenkor még fokozottabban kell védeni mindenféle fertőzéstől, mert akár egy egyszerű megfázásnak is súlyos következményei lehetnek. Egy ilyen szoba vagy lakrész kialakításának szintén jelentős anyagi vonzata van.

A fentiek figyelembevételével a Soha ne add fel LÁZÁR BENCE Emlékalapítvány legfontosabb célja a leukémiában szenvedő emberek életkörülményeinek javítása, szociális és egészségügyi helyzetük támogatása. Az alapítvány feladatául tűzte ki a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Hematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztály működésének segítését.

Fontosnak tartja felhívni a figyelmet minden fórumon a véradás fontosságára, továbbá ösztönözni az embereket, hogy jelentkezzenek minél többen csontvelő donornak, mert ezzel megmenthetik egy beteg ember életét.

Az alapítvány szeretne gyógyult emberek részére rendezvényeket és táborokat szervezni. E nemes célok érdekében szeretne felkérni több ismert embert, hogy legyen az alapítvány nagykövete, hiszen csak együtt, teljes összefogással tudunk segíteni nehéz helyzetbe került társainknak.

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

SZJA 1%


HÁLÁSAN KÖSZÖNJÜK ANNAK A 447 EMBERNEK, AKI ÚGY…