Alapítvány

Céljaink

Alapítvány

Az alapítvány létrehozása még Bence álma volt, a "Soha ne add fel" elnevezés is tőle származik. Sajnos, Bence már nem tehette meg, ezért családja hívta életre a Soha ne add fel LÁZÁR BENCE Emlékalapítványt. Érintettként sajnos betekintést nyerhettünk a betegek és a kórház mindennapjaiba. Bence betegségének két és fél évéből majdnem a felét kórházban töltötte. Mikor végre otthon lehetett akkor is gyakran naponta kellett kontrollra vagy kezelésekre járnia Budapestre. Ez a helyzet súlyos anyagi megterhelést jelent a betegek és családjaik számára, egyrészt a hosszan elhúzódó munkaképtelenség, másrészt a kórház és az otthon közötti, sokszor napi ingázás miatt. A vérképző betegségekben szenvedő betegek számára a fertőzések elkerülése miatt különösen fontos a higiénikus környezet, így például tömegközlekedéssel sem utazhatnak.

Sok beteg számára az egyetlen megoldás a csontvelőtranszplantáció, amelyre egy steril kórházi boxban kerül sor, és a hazabocsájtás alapfeltétele, hogy a beteg otthonában szintén steril környezet kerüljön kialakításra. A betegeket ilyenkor még fokozottabban kell védeni mindenféle fertőzéstől, mert akár egy egyszerű megfázásnak is súlyos következményei lehetnek. Egy ilyen szoba vagy lakrész kialakításának szintén jelentős anyagi vonzata van.

A fentiek figyelembevételével a Soha ne add fel LÁZÁR BENCE Emlékalapítvány legfontosabb célja a leukémiában szenvedő emberek életkörülményeinek javítása, szociális és egészségügyi helyzetük támogatása. Az alapítvány feladatául tűzte ki a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Hematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztály működésének segítését.

Fontosnak tartja felhívni a figyelmet minden fórumon a véradás fontosságára, továbbá ösztönözni az embereket, hogy jelentkezzenek minél többen csontvelő donornak, mert ezzel megmenthetik egy beteg ember életét.

Az alapítvány szeretne gyógyult emberek részére rendezvényeket és táborokat szervezni. E nemes célok érdekében szeretne felkérni több ismert embert, hogy legyen az alapítvány nagykövete, hiszen csak együtt, teljes összefogással tudunk segíteni nehéz helyzetbe került társainknak.

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

Támogatna?


Adományát az alábbi számlaszámon juttathatja el…

Támogatóink


MAXX-Autó Trade Kft.
Hírös-Róna Zrt.
Hollógasztro…