Alapítványi hírek

Kecskeméti TE nyerte a III. Lázár Bence Emlékgálát

III.lazarbenceemlekgala Alapítvány

Két év kihagyás után 2022. december 29-én került megrendezésre a III. Lázár Bence Emlékgála Kecskeméten a Messzi István Sportcsarnokban.
Több hónapos szervezés után kijelenthetjük, hogy sikerült Bence emlékéhez méltó foci ünnepet megvalósítani, mely végig szerelem volt az életében.
 
A Kecskeméti Kodály Zoltán Általános Iskola Antanténusz kórusának csodálatos megnyitója után megnéztük Bence legszebb góljait, mely elvesztésének majdnem 5 éve után is nagyon megrázó. Ezután Petur Andris beszélt legkedvesebb barátjáról és az általa megálmodott alapítványról, a leukémiás betegeknek és a Dél-Pesti Centrumkórháznak nyújtott támogatásokról. Elfogadta felkérésünket Curtis és egy mini koncerttel örvendeztette meg a vendégeket, a gyerekek nagy örömére pedig készülhettek a jobbnál jobb fotók vele.
 
Az emléknapon 8 csapat és 4 gálacsapat vívott nagyon izgalmas mérkőzéseket mindvégig a fair play jegyében. Nagy örömünkre 3 szövetségi kapitány, 25 volt válogatott játékos jött el legalább 580 nemzeti mérkőzéssel és minimum 1000 NB1-es meccsel a lábakban. A döntő mérkőzés előtt pedig egy nagyon megható kezdőrúgás következett, melyet egy mozgásában korlátozott kislány végezhetett el. Kincső nem ijedt meg a rendezvény nagyságától határozottan és bátran egyedül ment a kezdőkörbe, hogy útjára indítsa a labdát.
 
A III. Lázár Bence Emlékgála győztese a KTE Öregfiúk csapata lett, így hazai pályán Kecskeméten maradt a vándorserleg! Gratulálunk a szép teljesítményhez az egész csapatnak! Most is bebizonyosodott, hogy hiába telnek az évek a tehetség, a tudás soha el nem múlik, mindig utat tör magának! Csodás gólókat, technikai megoldásokat láthattunk a pályán minden csapattól, a lehetetlen helyzetekből is kihozták a maximumot. 
 
Idén is volt lehetőség véradásra a torna alatt, ezúton is köszönjük a 24 véradónak, hogy ily módon is támogatták az alapítvány törekvéseit!
 
A gyerekek arcfestést, csillámtetoválást és különleges formájú lufikat kaphattak ajándékba.
 
A rendezvény egész napját a barátság, a szeretet, az egymás iránti tisztelet, a jóság, a meghittség, a Bencére való megható emlékezés járta át. A sportcsarnok abban az időben egy különös dimenzióba került, a szívünk legközelebb került Bencéhez éreznie kellett azt az óriási szeretet energiát, ami felé áramlott akkor. 
 
Végeredmény
I. Kecskeméti TE
II. F-GROUP Menedzseriroda
III. Lajosmizsei VLC
III. Szolnoki MÁV FC
Gólkirály: Kenesei Krisztián (F-GROUP Menedzseriroda), Kiss László (Lajosmizsei VLC)
Legjobb kapus: Rézsó Péter (Szolniki MÁV FC)
Legjobb játékos: Koncz Zsolt (Kecskeméti TE)
 
Hálásan köszönjük annak a sok-sok embernek, akik kilátogattak rendezvényünkre!
Nagyon, nagyon köszönjük azt a rengeteg támogatást, segítséget mindenkinek, amit kaptunk ahhoz, hogy a III. Lázár Bence Emlékgála is az a nap legyen, amit  BENCE emlékének megőrzéséért hoztunk létre!
 
Lázár család

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

SZJA 1%


HÁLÁSAN KÖSZÖNJÜK ANNAK A 447 EMBERNEK, AKI ÚGY…