Alapítványi hírek

Karácsonyi ajándék a kórhaznak

hirek,névadó Alapítvány

Óriási hírről tájékoztatunk titeket, tegnap kicsit előre hoztuk a karácsonyt!
Petur András és Kovrig Ákos a Soha ne add fel LÁZÁR BENCE Emlékalapítvány nevében elvitte ajándékunkat a Bencét kezelő Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Hematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztálynak.
Egy olyan 21. századi ultrahang készüléket vásároltunk a kórháznak 2.413.000 forintért, mely elfér egy kézben, így a beteget nem kell elszállítani az ultrahangos vizsgálatra, hanem az ultrahang megy a beteghez. Ez a nehezen mozgatható, vagy akár a külvilágra érzékeny, pld. immunhiányos betegek esetében nagyon fontos.
A marokban fogható szerkezet bármely mobil eszközre, mobiltelefonra vagy tabletre csatlakoztatható, így az ultrahangos felvételek szó szerint kéznél vannak, elvégezhetőek a mérések és a felvételeket pedig azonnal le lehet menteni és akár tovább küldeni.
A különböző szakterületen dolgozó orvosok a megfelelő továbbképzés esetén így a lehető leggyorsabban tudnak diagnózist felállítani és megállapítani azt, hogy a betegnek milyen további beavatkozásra vagy vizsgálatra van szüksége.
Megkértük Dr. Lakatos Viktor hematológus szakorvost, hogy néhány mondatban mutassa be az ultrahang készüléket.
"Az ultrahang készülékek hozzáférhetősége drámai változáson megy keresztül, ennek köszönhetően egyre több orvosi szakma, egyre szélesebb körben képes felhasználni az ultrahang gépek adta lehetőségeket. Ez érvényes a mindennapi belgyógyászati, hematológiai és csontvelő transzplantációs tevékenységekre is, ahol kiemelt jelentőséggel bír, ha nem a beteget szállítják a vizsgálathoz, hanem a kezelőorvos, már a kérdés feltevése utáni pillanatban vizsgálhat. A legtöbb, szúrással járó rutin eljárás pontosságát, gyorsaságát is új szintre emeli az ultrahang, így biztonságosabban és sok esetben kevesebb fájdalommal kivitelezhetők. "
Lakatos doktor éjjel küldte az emailt:
"Már három betegnek biztosítottam három különböző fajta vénakanült az új készülék segítségével. A tapasztalat eleddig kiváló, az apheresis részlegen pedig megkezdték a beletanulást"
Bízunk benne, hogy sok betegnek tudjuk ezzel megkönnyíteni a kezelését és megóvhatjuk a sokszor óriási fájdalommal járó tűszúrásoktól.

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak