I. Lázár Bence Emlékgála (2018)

A Nyíregyháza nyerte az I. Lázár Bence Emlékgálát

lazarbenceemlekgala

Színvonalas mérkőzéseken szurkolhatott az 1300 fős nézősereg.

December 28-án került megrendezésre az I. Lázár Bence Emlékgála. A tragikusan fiatalon elhunyt kiváló futballista családja felkérésére az SC Hírös-Ép szervezésével tető alá hozott rendezvényre nívós támogatókat sikerült megnyerni a nemes ügy érdekében. Az eseményre a Messzi István Sportcsarnokban került sor, ahova 10 csapat volt hivatalos, köztük a Lázár Bence pályafutásának állomásaiul szolgáló együttesek, illetve ezek legnagyobb riválisai. A pályára lépők közül majd’ ötvenen szerepeltek korábban az NB 1-ben, és közel húszan a nemzeti válogatott szerelését is magukra ölthették. A hivatalos megnyitón Petur András, a Sport TV szerkesztő-riportere köszöntötte a megjelenteket, és mesélt Bence életútjáról, családjáról, televíziós karrierjéről, betegségéről és a leukémia ellen folytatott harcáról. Gyönyörű keretbe foglalta a rövid megemlékezést az a pár perces összeállítás, melyet a kilátogatók tekinthettek meg kivetítőkön Lázár Bence legszebb megmozdulásaiból.

A szervezők nem csak a futballra gondoltak az előkészületek során, hiszen a nézők a belépőjegyek megvásárlásán túl támogathatták lehetőségeikhez mérten a Soha ne add fel LÁZÁR BENCE Emlékalapítvány-t, illetve napközben véradásra is volt lehetősége a szép számú közönségnek. A mérkőzés sorozatot két gálamérkőzés színesítette, amelyeken pályára lépett a Sport TV együttese, a Kecskeméti Jog-Ászok gárdája, illetve összecsapott az Újpest 1885 Szurkolói Kör és a kecskeméti Scoregoal futsal csapata is. Előbbi csatát a televíziósok, utóbbit a hírös városiak nyerték.

Mindeközben reggel 9 órától zajlottak folyamatosan az 1x16 perc időtartamú mérkőzések, 5+1 felállásban. A csapatok két 5 fős csoportba kaptak besorolást, ahonnan az első két-két helyezett gárda került az elődöntőbe, majd a győztesek a nap végének megkoronázásaként a fináléba. Az egyik csoportban a körbeverések folytán a Nyíregyháza és a Kiskunfélegyházi HTK került a legjobb négy közé, míg a másik oldalról az Újpest FC, valamint a Szolnok csatlakozott hozzájuk.

Az első elődöntőben a Szolnok jutott vezetéshez a Nyíregyháza ellen, de egy izgalmas találkozó végén 3-3-as döntetlennel zárult az alapjátékidő. A szabályok értelmében büntetőrúgások következtek, ahol csak a hatodik párban született döntés, ekkor a szolnokiak hibáztak, így a szabolcsi megyeszékhely együttese kvalifikálta először magát a döntőbe.

A másik ágon a csoportmérkőzések után veretlenül álló Újpest számított esélyesebbnek, azonban a Koncz Zsolt és Némedi Norbert fémjelezte félegyháziak szerezték meg a vezetést. A fővárosiak csak meddő mezőnyfölényig jutottak, a hajrában lőtt újabb KHTK találattal pedig eldőlt a mérkőzés.

A döntő két résztvevője már találkozott a csoportmérkőzések során is, akkor simán nyertek a nyíregyházaiak. Azonban a forgatókönyv ezúttal is hasonló maradt: korai gól a szabolcsiaktól Törtei révén, félegyházi mezőnyfölény, az utolsó percekben pedig újabb két Törtei gól, kialakítva a 3-0-s végeredményt. Így az I. Lázár Bence Emlégála vándorserlege Bence utolsó első osztályú csapatához, a Nyíregyháza Spartacushoz került.

Egyesületünk és a család nevében ezúton is köszönjük minden résztvevőnek, nézőnek, és mindenkinek, aki segített az esemény szervezésében, lebonyolításában. Belépőjegyekből, adományokból több, mint 1.000.000 forint gyűlt össze az alapítvány javára, valamint 64 ember segítette véradással a rászoruló betegeket.

(fotó: Nyitrai András)

Videó

Galéria

Galéria megtekintése
(A hivatkozott galéria nem alapítványunk weboldalán található.)

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

Elkelt!


Hihetetlen összegért kelt el az I. Lázár Bence…

Támogatók


KIEMELT TÁMOGATÓ

MAXX-AUTÓ TRADE KFT.

TÁMOGATÓK

HÍRÖS-RÓNA…